четвер, 4 травня 2017 р.

СЕТ 

(від англ, set — ряд, серія, партія) — серія безперервних повторень конкретної, вправи в бо- дібілдингу, пауерліфтингу, важкій атлетиці та інших видах силового спорту, що так само називають «підхід». Метою об'єднання декількох вправ є не лише скорочення часу відпочинку й, відповідно, тренування, але й можливість глибшого впливу на цільову м'язову групу. Наприклад, трисети можуть поєднувати вправи, що виконують із різних позицій (розтягнутої, нейтральної, скороченої), із різною кількістю повторень (метод «6-12-25»), різними хватами приладу, із різною амплітудою рухів та ін.
У тенісі сет — це частина матчу, що складається з геймів. Гравець, який виграв 6 геймів, уважається таким, що виграв сет. Якщо рахунок у сеті 6:5, то грають ще один гейм. Коли рахунок стає 7:5, сет завершують. Якщо рахунок 6:6, то грають тай-брейк.

Найтриваліший матч 8 історії тенісу відбувся в межах Вімблдонського турніру 2010 року між Джо-ном Ізнером і Ніколя Маю: він тривав 11 год 5 хв і завершився перемогою Ізнера з рахунком 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68.

Немає коментарів:

Дописати коментар