четвер, 4 травня 2017 р.

БІВУАК

(від франц. bivouac — табір) — місце розташування людей на відпочинок і ночівлю в умовах природного середовища. Організація бівуаку є необхідним і обов'язковим елементом видів спорту, пов'язаних із подоланням природних перешкод (альпінізм, скелелазіння, туризм).
 Залежно від умов розташування бівак може бути без і з використанням бівуачного спорядження (намети, килимки, спальні мішки, устаткування для приготування їжі та ін.), яке учасники походу несуть із собою.
Особливість організації біваку туристами полягає в тому, що рельєф, який вони долають, зазвичай має рівнинний характер. Тому залежно від виду туризму використовують різні види бівуачного спорядження. У зимових походах використовують спеціальні збірно-розбірні грубки, що встановлюють усередині намету для опалення.

Під час організації туристського бівуаку на відміну від альпіністського зазвичай організують багаття для приготування їжі та обігріву. Тому бівуачне спорядження містить пилку, сокиру, пристосування для підвішування на вогонь каструль і казанів.

Немає коментарів:

Дописати коментар