середа, 5 квітня 2017 р.

МІКСТ

Мікст (від англ. mixed — змішаний) — вид гри в теніс (настільний теніс, бадмінтон), коли пари, які мають у складі чоловіка й жінку, грає проти іншої пари в такому самому складі на відміну від гри парами, де грають одне проти одного або лише чоловічі, або лише жіночі пари.

Правила гри в міксті дещо відрізняються від правил одиночних матчів.

У наш час змагання змішаних пар відбуваються у межах чотирьох турнірів Великого шолома, у професійній лізі World Теamtennis і деяких комерційних турнірах. На Олімпійських іграх змагання змішаних пар у тенісі проводили 1900 (перші чемпіони – англійці Шарлотта Купер і Реджинальд Дохерті), 1912 – 1924 і починаючи з 2012 року.
Змішані пари зазвичай отримують найнижчі грошові премії. Оскільки гравці поступово стають менш конкурентоспроможними в одиночних іграх, тому вони можуть продовжити эктивну змагальну діяльність у зрілішому віці (наприклад, Мартіна Навратилова, яка перемогла на відкритому чемпіонаті США в 50 років і півфіналіст Вімблдона Джон Макінрой у віці 40 років).
В автоспорті: мікст — це шини спеціального складу та конструкції, що дають зогу проводити перегони в умовах мокрої траси. Вони є середніми між сліками, призначеними для сухої траси, і дощовими, що використовують за умов сильного дощу.

Немає коментарів:

Дописати коментар